Obama’s Chili zelf maken

Volgens Sylvia Witteman is Obama gek op chili.
Geen idee hoe hij het lekker vindt, maar dit is wel een goed recept!

  • Personen: 4
  • Tijd: 20 minuten en +/- 2 (of 1) uur sudderen

obama chili

Bekijk het hele recept: Obama’s Chili

Chile Rellenos uit New-Mexico zelf maken

Dit recept heb ik geleerd tijdens mijn reis in New Mexico. Van origine komt dit gerecht echter uit de Mexicaanse stad Puebla. De peper die voor dit recept gebruikt wordt, wordt dan ook de poblano chile genoemd.

Er bestaan veel varianten van de chile rellenos. Dit recept beschrijft twee verschillende bereidingswijzen waarin de pepers in beide gevallen worden gevuld met kaas. Uiteraard kun je ze ook vullen met kip (pollo) of (pinto) beans.
Verder kun je natuurlijk andere soorten chilipepers gebruiken. De pepers die in Nederland te verkrijgen zijn, zijn over het algemeen pittiger en kleiner dan de gemiddelde peper in Latijns-Amerika. Zoek naar grote pepers die passen bij je smaak. Eventueel kun je het gerecht ook nog maken met (punt) paprika’s, mocht je niet van pittig houden. En je eigen inzichten of de beste plek in Amsterdam om pepers te kopen deel je natuurlijk met ons in de comments van dit recept. Zelf bestel ik af en toe wat shit direct uit New Mexico via deze webwinkel via deze webwinkel. Maar een Amsterdams alternatief is misschien handiger.

  • Personen: 4
  • Tijd: 60 min.

chili rellenos

Bekijk het hele recept: Chile Rellenos uit New-Mexico

Chili Vinnie’s Style zelf maken

Heerlijke Chili con Carne op Vincent’s manier. Dat betekent meer groente en worst i.p.v. gehakt. Zeer geliefd bij mijn vrienden en vriendinnen.

  • Personen: 4
  • Tijd: 45 min.

chili's

Bekijk het hele recept: Chili Vinnie’s Style