Gado Gado zelf maken

Het geheim van een goede Gado Gado zit hem in een goede saté saus. Of eigenlijk pindasaus. Bij de (online)toko kun je pakjes met hele goede instant pindasauzen kopen van het merk Ratu Culinair. Niet heel goedkoop, maar kwaliteit kost geld. Logisch want er zit voor rond de 70% aan pinda’s in. Bij bijvoorbeeld Remia is dat maar 26%! De rest is (zet)meel en verdikkingsmiddel. Er zijn nog andere goede merken, maar Ratu is mijn favoriet.

Ratu voert een klassieke Gado Gado saus, maar ook een Petjel saus. Petjel is feitelijk de Surinaamse variant van Gado Gado. De saus is wat pikanter en met iets meer limoen, en dus ook wat frisser.

Als je je pindasaus op orde hebt is de rest echt heel makkelijk. Bovendien super snel en gezond. Zomers eet ik dit bijna wekelijks. En ‘s winters ook.

  • Personen: 4
  • Tijd: 20 min.

 

Bekijk het hele recept: Gado Gado

Babi Ketjap zelf maken

Heerlijke Indische babi ketjap. Een beetje geduld is gewenst maar het is niet moeilijk en erg lekker.

  • Personen: 4 á 6
  • Tijd:
    • 1 uur marineren
    • 2 stoven
    • liefst een nacht besterven


babi_ketjap

Bekijk het hele recept: Babi Ketjap

Sateh Gambing (Javaanse Geiten Sate) zelf maken

Originele Javaanse Sateh Gambing (of saté kambing, zoals sommige mensen het spellen) is geiten sate zoals ik die van mijn vader geleerd heb. Het geheim van de sateh zit ‘m eigenlijk in de santen.

  • Voorbereiden: 30 minuten
  • 1 nacht marineren
  • Bereiden: 30 minuten

sateh gambing

Bekijk het hele recept: Sateh Gambing (Javaanse Geiten Sate)