Meringue met hangop en rood fruit zelf maken

Prachtig nagerecht dat ik ooit van een bevriende chef leerde. Hij werkt nu overigens voor Le Cordon Blue (de beroemde Parijse koksopleiding). Geen dessert om je voor te schamen dus.

  • Personen: 8
  • Tijd: 90 min.

meringue

Bekijk het hele recept: Meringue met hangop en rood fruit

Tarte Tatin = taart met gekarameliseerde appel zelf maken

De taart is bedacht door twee lijpe fransoose die de taart per ongeluk op hun kop bakte. En dat doen die franse dus nog steeds. Het deeg wordt hierdoor knapperiger terwijl de appels in de suiker lekker liggen te karameliseren. De zusters Tartin zijn overigens de schuldige.

Met appels is de klassieke bereiding. Zelf vind ik de taart eigenlijk lekkerder met verse abrikozen. Die hebben iets meer zuur dan een appel. Wat mooi gaat met de karamel. Zelfde recept maar dan met halve abrikozen i.p.v. plakjes appel. 10 a 15 stuks heb je nodig. Afhankelijk van de grote van je pan.

  • Personen: 6
  • Tijd: 60 min.

tarte-tatin_v2

Bekijk het hele recept: Tarte Tatin = taart met gekarameliseerde appel

Salade met spinazie, venkel en hollandse geitenkaas zelf maken

Een van mijn eigen creaties. Dit soort dingen maak ik graag. Fris, Italiaans, licht, gezond, snel en makkelijk. Gewoon mooie ingrediënten kopen, een beetje aankleden en met de salade en een glas witte wijn op het balkon gaan zitten.

  • Personen: 2
  • Tijd: 15 min.

salade-spinazie-hollandse-geitenkaas

Bekijk het hele recept: Salade met spinazie, venkel en hollandse geitenkaas

Rozemarijn Aardappeltjes zelf maken

In Amerika zijn ze mateloos populair onder de naam ‘Patato Wedges”. Dan zit er vaak een paneer laagje omheen en zijn ze veel vetter omdat ze gefrituurd worden. Deze aardappeltjes zijn de ‘gezonde’ Frans / Italiaanse variant. Lekker met zeezout en olijfolie. Een culinair alternatief voor frietjes.

Erg makkelijk voor dinertjes aangezien ze goed voor te bereiden zijn.  Lekker met varkensvlees of een (winterse) stoofpot.

  • Personen: 4
  • Tijd: 120 min

rozeval aardappels

Bekijk het hele recept: Rozemarijn Aardappeltjes

Heerlijke Romige Gele Paprikasoep zelf maken

Romige gele paprikasoep

  • Personen: 4
  • Tijd: 30 min.

gele paprikasoep

Bekijk het hele recept: Heerlijke Romige Gele Paprikasoep