IJstaart uit de oven zelf maken

Een makkelijk recept voor een zeer spectaculair toetje!

IJs in de oven; het lijkt misschien een beetje eng, maar door het ijs te isoleren met cake en eiwit blijft het ijs koud. De buitenkant zal dan ook warm zijn, maar van binnen blijft de taart heerlijk koud.

  • Tijd: 60 min.

IJstaart uit de oven

Bekijk het hele recept: IJstaart uit de oven

Tom’s Truffeltaart met Grand Marniersaus zelf maken

Of zoals Tom hem noemt: La Truffe, Sauce Anglaise au Grand Marnier. Laten we dat maar aanhouden, het is tenslotte zijn recept.

Heerlijke chocolade taart. Top recept Tom! Niemand kan deze weerstaan.

  • Personen: 8
  • Tijd: 240 min.


Truffel Chocolade Taart

Bekijk het hele recept: Tom’s Truffeltaart met Grand Marniersaus

Witlof salade met Granny Smith, krokant spek, kaas en walnoot zelf maken

Oke, ik geef het toe. Deze heb ik gejat! Ik zag hem op TV en heb het gemaakt. Helaas was er echt niets op aan te merken. Het was zelfs beter dan mijn eigen witlof sla. Daarom dus deze op dehardegarde ipv mijn eigen slaatje.

Ik ben zelf helemaal gek op witlof. Gezond, fris, makkelijk en goedkoop. Lekker met rozijntjes, walnoot en een appeltje. Wat wil je nog meer. En met het feit dat dit klassiek receptje binnen een kwartiertje op tafel staat, is er helemaal geen reden meer om het niet te maken.

Qua auteursrechten is het wel wat lastig. Ik verander namelijk (bijna) niets. Daarom link ik maar even door naar het echte recept. Bij wijze van bron vermelding. Ze hebben een leuk videotje op hun site waarin het hele recept uitgelegd wordt. Credits naar het gezellige Vlaamse mannetje dus.

  • Personen: 4
  • Tijd: 20 min.

Bekijk het hele recept: Witlof salade met Granny Smith, krokant spek, kaas en walnoot

Snelle Wraps met Kip en Avocado zelf maken

Snel, gemakkelijk en lekker. Wraps met kipfilet en avocado.

  • Tijd: 15 – 20 minuten
  • Aantal: 4 wraps

Avocado

Bekijk het hele recept: Snelle Wraps met Kip en Avocado

Asperges met Geitenkaas in Filodeeg zelf maken

Het asperge seizoen in begonnen en omdat ze zo goedkoop zijn eten we ze natuurlijk drie keer per week. Als je klaar bent met de ham, het gekookte eitje en de geklaarde boter kun je ze dus ook gewoon in oven schuiven. Met geitenkaas bijvoorbeeld.

PS. Ik kon geen goede foto vinden van dit recept en heb er zelf ook nooit een foto van gemaakt. Als jij het dus maakt verwacht ik een foto! Met witte i.p.v. groene asperges.

  • Personen: 4
  • Tijd: 45 min

asperges-geitenkaas

Bekijk het hele recept: Asperges met Geitenkaas in Filodeeg