Vin & Sil’s Ceasar Salade met Kip zelf maken

Misschien wel ons lievelingsgerecht. We bestellen het in ieder geval (bijna) nooit meer in een restaurant. Dat valt namelijk altijd tegen. We maken het zelf namelijk beter.

Het is niet helemaal het originele Ceasar salade recept maar daarom staat hij ook op deHardeGarde.  Maar wel gewoon met croutons, ansjovis, mayodressing en parmesan. En lekkere kip dus. Geen filet, dat is veel te droog. Lekkere sappig poten, die we een beetje pittig (laten) kruiden.

Wij maken de onderstaande salade vaak voor 2 personen als hoofdgerecht. Het kan echter ook prima voor ongeveer zes personen een voorgerecht zijn.

  • Personen: 2 of 6
  • Tijd: 45 min.

ceasar_met_kip

Bekijk het hele recept: Vin & Sil’s Ceasar Salade met Kip

Salade met spinazie, venkel en hollandse geitenkaas zelf maken

Een van mijn eigen creaties. Dit soort dingen maak ik graag. Fris, Italiaans, licht, gezond, snel en makkelijk. Gewoon mooie ingrediënten kopen, een beetje aankleden en met de salade en een glas witte wijn op het balkon gaan zitten.

  • Personen: 2
  • Tijd: 15 min.

salade-spinazie-hollandse-geitenkaas

Bekijk het hele recept: Salade met spinazie, venkel en hollandse geitenkaas

Pasta Carbonara – Snel en bij mij ook met champignons zelf maken

Hele snelle, klassiek Italiaanse pasta. Zelf maak ik carbonara meestal met tagliatelle maar met penne of spaghetti kan natuurlijk net zo goed. Helemaal klassiek maak ik hem overigens niet. Ik vind het lekker om er wat champignons door te doen en de room hoort er volgens mij eigenlijk ook niet in. Al doet bijna iedereen het zo. Feitelijk is Carbonara alleen met ei, spek en parmezaan. Zoals op de foto dus. Die in Italië gemaakt is in niet bij mij thuis. Ik hou niet zo van rauwe eidooiers …

  • Personen: 2
  • Tijd: 10 min.

pasta_carbonara

Bekijk het hele recept: Pasta Carbonara – Snel en bij mij ook met champignons

Gazpacho Andaluz zelf maken

De klassieke Spaanse koude soep. Wereldberoemd en heerlijk voor zwoele zomeravonden.

  • Personen: 6
  • 1 uur bereidingstijd
  • 24 uur intrekken

gazpacho_ingredienten

Bekijk het hele recept: Gazpacho Andaluz

Risotto met Asperges zelf maken

Het seizoen is bijna weer begonnen! Asperges. Goddelijke, licht erotisch en gezond. Vanaf mei zijn ze op hun top. In combinatie met risotto vormen ze een een prachtige combinatie. Heerlijk als als lunch, voorgerecht (de helft van de ingrediënten gebruiken) of heerlijk licht hoofdgerecht op een warme avond in het voorjaar. Serveren met een strak droge witte wijn. Een ziltige Siciliaans bijvoorbeeld. Echte liefde!

  • Personen: 3 a 4
  • Tijd: 30 min


asperges risotto

Bekijk het hele recept: Risotto met Asperges