Pittige zalmtartaar zelf maken

Topper als tussengerechtje of als (onderdeel van) een salade.

Dit recept is ontstaan als een noodgreep in de Blaffende Vis, waar we wel eens vergeten om de gerookte zalm die uit de vriezer komt tijdig en langzaam te ontdooien. Dan wil het in de lunch stress voorkomen dat een pak in zijn geheel in de Belgische oven gaat en iets te (snel) warm wordt  Gevolg: een pak gerookte zalm dat uit elkaar valt van ellende. Maar goed, weggooien is zonde. Toen ik een keer vloekend met een pak zalm in mijn handen stond, dat niet meer in plakken maar in hele kleine deeltjes het pak uit kwam bedacht ik het volgende recept.

 • Personen: 4
 • Tijd: 15 min.

Zalm Tartaar

Bekijk het hele recept: Pittige zalmtartaar

Carpaccio van Tonijn en Radijs zelf maken

Het is tegen Koninginnedag aan; radijs is vol in het seizoen. Dat weet toch iedereen?

Goed, radijs is dus een beetje vergeten groente. Ik liep even mijn kookboeken na en nergens staat radijs in de index. Ja, in het boek van mijn oma. “Lekker als vooraf. Goed wassen en geef er wat fijnzout bij.

Zelf die Dikke Johannes van Dam kent het niet. Schande! Ik ben dus zelf wat gaan aanklooien. Het recept hieronder is dan ook in ontwikkeling. En het zou dus leuk zijn als je mee ontwikkelt. Gewoon even roepen hoe het beter kan in de ‘comments’ hieronder.

Hoe dan ook; carpaccio van radijs dus. Beetje opgeleukt met tonijn.

 • Personen: 2
 • Tijd: 15 min.

radijs carpaccio

Bekijk het hele recept: Carpaccio van Tonijn en Radijs

Salade gésiers de canard = Salade met eendenmaagjes zelf maken

Het is al weer bijna Kerstmis. En ik was nieuwsgierig welke gerechten mijn vrienden als echte kerst topper zien. Welke gang komt er zeker op tafel bij hen dit jaar?

Myrthe (die normaal gesproken soep, kip of vlees op tafel zet, verraste me met deze prachtige, klassiek franse salade. Een goede en kerst-waardige keus, wat mij betreft aangezien het naast chique ook nog snel en betrekkelijk simpel is. Het kan bijna niet mislukken, geeft je alle tijd je aandacht op je familie te richten en ze toch iets bijzonders voor te zetten. bij mij komt hij ook op het menu. Bij jou ook?

Bedankt Myrthe!

 • Personen: 4
 • Tijd: 25 min

Salade gésiers de canard

Bekijk het hele recept: Salade gésiers de canard = Salade met eendenmaagjes

Thaise viskoekjes van kabeljauw zelf maken

Heerlijke Thaise viskoekjes op basis van kabeljauw. Makkelijk en een echte aanrader. Ze zijn zowel warm (vers) als warm (magnetron) als gekoeld erg lekker. Wel met chilisaus natuurlijk. En invriezen kan ook.

 • Personen: 2
 • Bereidingstijd: 20 minuten
 • Benodigdheden: staafmixer of keukenmachine.

viskoekjes

Bekijk het hele recept: Thaise viskoekjes van kabeljauw

Sateh Gambing (Javaanse Geiten Sate) zelf maken

Originele Javaanse Sateh Gambing (of saté kambing, zoals sommige mensen het spellen) is geiten sate zoals ik die van mijn vader geleerd heb. Het geheim van de sateh zit ‘m eigenlijk in de santen.

 • Voorbereiden: 30 minuten
 • 1 nacht marineren
 • Bereiden: 30 minuten

sateh gambing

Bekijk het hele recept: Sateh Gambing (Javaanse Geiten Sate)