Eiersalade met groene saus zelf maken

Volgende week is het weer kerstmis. Aangezien er toch niemand komt eten, verwennen we ons zelf dus met een lekkere eiersalade. Hartstikke voedzaam en makkelijk. En omdat het kerst is serveren we hem met groene saus. Heel feestelijk.

Ook heel leuk met Pasen trouwens. Ei –> Pasen. Snap je?

Tip: Erg lekker in combinatie met een Schultenbräu. Of meer serieus, als ingrediënt tussen je Club Sandwich.

  • Personen: 4
  • Tijd: 20 min.
EierSalade snijden

Foto door: FotoosVanRobin

 

Bekijk het hele recept: Eiersalade met groene saus

Kaasboterhammen zelf maken

Kaasboterhammen. Mijn moeder maakte ze soms voor ons als ze geen zin of tijd had om te koken. Zij voelde zich dan ongetwijfeld schuldig, wij waren zielsgelukkig. Kaasboterhammen!

Jeugdsentiment dus. Maar afgezien daarvan is het een prima manier om van wat oud brood en drie afgekloven korstjes kaas (als als je mazzel hebt, heb je nog een beurs tomaatje)  een top maaltje te maken. Beetje crostini achtig. Heerlijk als tussendoortje of gewoon als je een keer geen zin hebt in een echte maaltijd en morgen wel weer over vitamines na denkt.

En vergis je niet; het zijn geen tosti’s. Tosti’s zijn de Jupiler league. Dit is Champions league.

  • Personen: 1 á 2
  • Tijd: 10 min.

kaasboterham

Bekijk het hele recept: Kaasboterhammen

Pittige Ananas Omelet zelf maken

Friso’s pittige ananas omelet. Snel en pittig!

  • Personen: 2
  • Tijd: 10 min.


hete ananas

Bekijk het hele recept: Pittige Ananas Omelet