Bruschetta met Tuinbonen en Pecorino kaas zelf maken

Heerlijke zomerse bruschetta met tuinbonen – het seizoen is weer begonnen – en pecorino. Tuinbonen heten in het engels trouwens fava beans. Je weet wel die van Silence of the Lambs. Het verschil tussen bruchetta’s en crostini’s is niet altijd geheel duidelijk overigens. Het verschil is dan ook klein. De bruschetta is meer een broodje. Op dit weblog van een culinaire journalist wordt het aardig uitgelegd.

  • Personen: 2 tot 4
  • Tijd: 20 min

bruschetta_tuinbonen_pecori

Bekijk het hele recept: Bruschetta met Tuinbonen en Pecorino kaas

Salade met spinazie, venkel en hollandse geitenkaas zelf maken

Een van mijn eigen creaties. Dit soort dingen maak ik graag. Fris, Italiaans, licht, gezond, snel en makkelijk. Gewoon mooie ingrediënten kopen, een beetje aankleden en met de salade en een glas witte wijn op het balkon gaan zitten.

  • Personen: 2
  • Tijd: 15 min.

salade-spinazie-hollandse-geitenkaas

Bekijk het hele recept: Salade met spinazie, venkel en hollandse geitenkaas

Snelle Wraps met Kip en Avocado zelf maken

Snel, gemakkelijk en lekker. Wraps met kipfilet en avocado.

  • Tijd: 15 – 20 minuten
  • Aantal: 4 wraps

Avocado

Bekijk het hele recept: Snelle Wraps met Kip en Avocado

Risotto met Asperges zelf maken

Het seizoen is bijna weer begonnen! Asperges. Goddelijke, licht erotisch en gezond. Vanaf mei zijn ze op hun top. In combinatie met risotto vormen ze een een prachtige combinatie. Heerlijk als als lunch, voorgerecht (de helft van de ingrediënten gebruiken) of heerlijk licht hoofdgerecht op een warme avond in het voorjaar. Serveren met een strak droge witte wijn. Een ziltige Siciliaans bijvoorbeeld. Echte liefde!

  • Personen: 3 a 4
  • Tijd: 30 min


asperges risotto

Bekijk het hele recept: Risotto met Asperges

Salade van Asperges, Artisjokken en Gamba’s zelf maken

Het asperge seizoen en de zomer zijn weer op komst. Tijd voor een heerlijk lichte salade met asperges dus.

  • Personen: 4
  • Tijd: 30 min


groene asperges te koop

Bekijk het hele recept: Salade van Asperges, Artisjokken en Gamba’s