Tiramisu (van lange vingers of cantucchini) zelf maken

De Italiaanse dessert klassieker. Wie kent hem niet. Zelf vind ik dat er betere dessert bestaan maar ik maak hem graag voor mijn meisje. Daarom houd ze van me. Mijn tiramisu is het geheim; al die andere zaken schijnen er (op dat moment i.i.g.) niet meer toe te doen. Afrodisiacum pur sang. Tiramisu betekend overigens: “neem me op”. Dat klopt dus wel.

Zelf maak ik hem ook wel met Cantuccini koekjes in plaats van lange vingers.

  • Personen: 4
  • Tijd: 30 minuten bereiden
  • Tijd: 120 minuten opstijven

tiramisu

Bekijk het hele recept: Tiramisu (van lange vingers of cantucchini)

Tom’s Truffeltaart met Grand Marniersaus zelf maken

Of zoals Tom hem noemt: La Truffe, Sauce Anglaise au Grand Marnier. Laten we dat maar aanhouden, het is tenslotte zijn recept.

Heerlijke chocolade taart. Top recept Tom! Niemand kan deze weerstaan.

  • Personen: 8
  • Tijd: 240 min.


Truffel Chocolade Taart

Bekijk het hele recept: Tom’s Truffeltaart met Grand Marniersaus

Meringue met hangop en rood fruit zelf maken

Prachtig nagerecht dat ik ooit van een bevriende chef leerde. Hij werkt nu overigens voor Le Cordon Blue (de beroemde Parijse koksopleiding). Geen dessert om je voor te schamen dus.

  • Personen: 8
  • Tijd: 90 min.

meringue

Bekijk het hele recept: Meringue met hangop en rood fruit

Tarte Tatin = taart met gekarameliseerde appel zelf maken

De taart is bedacht door twee lijpe fransoose die de taart per ongeluk op hun kop bakte. En dat doen die franse dus nog steeds. Het deeg wordt hierdoor knapperiger terwijl de appels in de suiker lekker liggen te karameliseren. De zusters Tartin zijn overigens de schuldige.

Met appels is de klassieke bereiding. Zelf vind ik de taart eigenlijk lekkerder met verse abrikozen. Die hebben iets meer zuur dan een appel. Wat mooi gaat met de karamel. Zelfde recept maar dan met halve abrikozen i.p.v. plakjes appel. 10 a 15 stuks heb je nodig. Afhankelijk van de grote van je pan.

  • Personen: 6
  • Tijd: 60 min.

tarte-tatin_v2

Bekijk het hele recept: Tarte Tatin = taart met gekarameliseerde appel

Meloen Sorbet IJs Maken zelf maken

Zelf sorbet ijs maken is niet moeilijk. Je hebt hoogstens een beetje geduld nodig. En een meloen. Of wat ander fruit. Met het basis recept hieronder en de tips om mislukkingen te voorkomen en het product nog professioneler en romiger te maken kun je deze zomer gewoon in eigen land (of keuken) blijven. Hier kan geen Italiaan tegen op. Zelfs niet die met die 54 jaar jongere vriendin.

  • Personen: 10
  • Bereidingstijd: 10 min.
  • Proces tijd: 6 uur.

zelf-sorbet-ijs-maken

Bekijk het hele recept: Meloen Sorbet IJs Maken