Kaasstengels zelf maken

Je kent ze wel: Kaasstengels. Bij de bakker of in zo’n vierkant doosje bij de supermarkt. Maar ze zijn heel makkelijk zelf te maken. In een paar minuten klaar en lekker bij de borrel of te combineren met een mooie (kreeften) soep of  salade.

  • Tijd: 10 min bereiden & 10 min bakken.

kaasstengels

Bekijk het hele recept: Kaasstengels

Balsamico Siroop zelf maken

Deze zoet zure stroop van balsamico azijn is echt een van mijn favoriete trucjes. Makkelijk te maken en als je het  bij de hand hebt maak je van een simpele tomaat nog een feestmaal. Echt één in de categorie “Geheim van de Chef”.

Deze siroop is ideaal om mee te garneren en heerlijk op simpele pasta’s of op een zomerse Italiaanse salade. Maar ook in combinatie met mooie gedroogde hammen, geitenkaas, een stukje (rood)vlees of gewoon op een tomaatje. En last but not least; probeer de stroop een te combineren in een dessert met frambozen of aardbeien. De balsamico brengt de smaak van fruit namelijk omhoog.

Genoeg mogelijkheden zoals je ziet. Zorg dus dat je altijd een flesje met dit vloeibare goud in de buurt hebt staan.

  • Tijd: 60 min.

balsamico_stroop

Bekijk het hele recept: Balsamico Siroop

Snelle Wraps met Kip en Avocado zelf maken

Snel, gemakkelijk en lekker. Wraps met kipfilet en avocado.

  • Tijd: 15 – 20 minuten
  • Aantal: 4 wraps

Avocado

Bekijk het hele recept: Snelle Wraps met Kip en Avocado

Rozemarijn Aardappeltjes zelf maken

In Amerika zijn ze mateloos populair onder de naam ‘Patato Wedges”. Dan zit er vaak een paneer laagje omheen en zijn ze veel vetter omdat ze gefrituurd worden. Deze aardappeltjes zijn de ‘gezonde’ Frans / Italiaanse variant. Lekker met zeezout en olijfolie. Een culinair alternatief voor frietjes.

Erg makkelijk voor dinertjes aangezien ze goed voor te bereiden zijn.  Lekker met varkensvlees of een (winterse) stoofpot.

  • Personen: 4
  • Tijd: 120 min

rozeval aardappels

Bekijk het hele recept: Rozemarijn Aardappeltjes