Bruschetta met Tuinbonen en Pecorino kaas zelf maken

Heerlijke zomerse bruschetta met tuinbonen – het seizoen is weer begonnen – en pecorino. Tuinbonen heten in het engels trouwens fava beans. Je weet wel die van Silence of the Lambs. Het verschil tussen bruchetta’s en crostini’s is niet altijd geheel duidelijk overigens. Het verschil is dan ook klein. De bruschetta is meer een broodje. Op dit weblog van een culinaire journalist wordt het aardig uitgelegd.

  • Personen: 2 tot 4
  • Tijd: 20 min

bruschetta_tuinbonen_pecori

Bekijk het hele recept: Bruschetta met Tuinbonen en Pecorino kaas

Thaise viskoekjes van kabeljauw zelf maken

Heerlijke Thaise viskoekjes op basis van kabeljauw. Makkelijk en een echte aanrader. Ze zijn zowel warm (vers) als warm (magnetron) als gekoeld erg lekker. Wel met chilisaus natuurlijk. En invriezen kan ook.

  • Personen: 2
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Benodigdheden: staafmixer of keukenmachine.

viskoekjes

Bekijk het hele recept: Thaise viskoekjes van kabeljauw

Gefrituurde Champignons zelf maken

Voor alle paddestoelen liefhebbers! Gefrituurde champignons. Heerlijk als tapas of als vegetarisch alternatief voor de bitterbal. Snel klaar en lekker bij de borrel.

  • Tijd: 15 min

gefrituurde-champignons

Bekijk het hele recept: Gefrituurde Champignons

Kaasstengels zelf maken

Je kent ze wel: Kaasstengels. Bij de bakker of in zo’n vierkant doosje bij de supermarkt. Maar ze zijn heel makkelijk zelf te maken. In een paar minuten klaar en lekker bij de borrel of te combineren met een mooie (kreeften) soep of  salade.

  • Tijd: 10 min bereiden & 10 min bakken.

kaasstengels

Bekijk het hele recept: Kaasstengels

Balsamico Siroop zelf maken

Deze zoet zure stroop van balsamico azijn is echt een van mijn favoriete trucjes. Makkelijk te maken en als je het  bij de hand hebt maak je van een simpele tomaat nog een feestmaal. Echt één in de categorie “Geheim van de Chef”.

Deze siroop is ideaal om mee te garneren en heerlijk op simpele pasta’s of op een zomerse Italiaanse salade. Maar ook in combinatie met mooie gedroogde hammen, geitenkaas, een stukje (rood)vlees of gewoon op een tomaatje. En last but not least; probeer de stroop een te combineren in een dessert met frambozen of aardbeien. De balsamico brengt de smaak van fruit namelijk omhoog.

Genoeg mogelijkheden zoals je ziet. Zorg dus dat je altijd een flesje met dit vloeibare goud in de buurt hebt staan.

  • Tijd: 60 min.

balsamico_stroop

Bekijk het hele recept: Balsamico Siroop